Wine Walk & Run laat je proeven van Hagelandse wijn(gaarden)

Op zondag 28 augustus vindt in het Hagelandse Linden de eerste editie plaats van de Wine Walk & Run. Wandelaars en lopers krijgen een heerlijk parcours door wijngaarden, bossen en velden voor de voeten. Onderweg genieten ze bij de diverse degustatiestops van het beste wat de Hagelandse wijnstreek te bieden heeft. Online inschrijven kan nog tot daags voor het event.

De deelnemers kiezen op deze allereerste Wine Walk & Run uit een groen en heuvelachtig parcours van 9 of 13,5 km met schitterende vergezichten. Na de start aan de kerk van Linden dwarsen de wandelaars en lopers al meteen de prachtige wijngaard van wijnkasteel Vandeurzen. Via een stukje Lindenbos en (voor de langere afstand) de eerste van meerdere mooie holle wegen, krijgen de deelnemers in de Sneppenstraat een mooi uitzicht, ondermeer op de volgende heuvel, de Chartreuzenberg. Eens daar boven kan iedereen kennismaken met het gelijknamige wijndomein, waar ook Liemau de deelnemers voor deze gelegenheid verwelkomt.

Wat verder op het plateau wacht het Chartreuzenbos met een verrassend amfitheater en mooie bospaden. Wie voor de kortere afstanden heeft gekozen slaat af richting Lindenbos om dat nog deels te doorkruisen voor af te dalen naar de finish. De langere afstand maakt nog een boog door de velden tegen de flanken om dan via de watertoren van Linden het Lindenbos in te duiken richting finish. Die aankomst ligt aan de voet van het bos en de heuvel, naast het wijnatelier van Vandeurzen.

Lopen of wandelen is één, de wijnbeleving eromheen maakt deze Wine Walk & Run helemaal uniek. Het vakantiegevoel dat je op het parcours sowieso al krijgt, wordt alleen maar versterkt bij de diverse degustatiestops: drie op de korte afstand, vijf bij de langste. Naast de Hagelandse wijndomeinen Chartreuzenberg of Liemau en wijndomein Vandeurzen, valt er ook de Zuid-Afrikaanse Baba Yetu, de Spaanse Vina Esmeralda en een verrassende wijncocktail te proeven. Aan de finish kan iedereen het wijnatelier van Vandeurzen bezoeken en nagenieten in de gezellige pop-up wijnbar en de Hagelandse wijndomeinen verder proeven en ontdekken.

Géén wedstrijd, wel proeven en genieten

De Wine Walk & Run is een gezellige, sportieve beleving en géén wedstrijd. Daarom wordt er voor de Wine Walk & Run geen tijdopname voorzien, zodat iedereen volop kan genieten van al het moois op de route. Om mekaar onderweg niet voor de voeten te lopen is er een vrije start voor de lopers tussen 9u30 en 10u30. Wandelaars kunnen vrij starten tussen 11u en 14u.

Al wandelend of lopend de prachtige regio rond Linden ontdekken, je God in Frankrijk voelen … maar dan in het wondermooie en idyllische Hageland, samen met familie en vrienden op een zwoele zomerdag proeven van lekkere lokale en internationale wijnen, een zalig vakantiegevoel in eigen land, …  Daar draait het om in de Wine Walk & Run.

Burgemeester van Lubbeek, Theo Francken, kijkt er met bijzondere interesse naar uit en zal één van de deelnemers zijn: “‘T(r)oeven in rustig groen’ luidt onze gemeentelijke slagzin. Ik nodig iedereen van harte uit om Linden zelf te komen ontdekken. Met zijn vele bossen en wegels en prachtige gerestaureerde dorpscentrum met indrukwekkende zuidelijke wijnheuvel waan je je precies in de Provence, maar dan in een dorp waar de wijngaard in het centrum ligt. Met deze loop- en wandeltocht zetten we dit extra in de verf. De wijnproeverij is een leuke extra!”

PRAKTISCHE INFO WINE WALK & RUN

 

Programma zondag 28 augustus 2022:

  • 9u: opening registraties & afhalen borstnummer
  • 9u30 – 10u30: vrije start voor de lopers
  • 11u – 14u: vrije start voor de wandelaars

Locatie:

  • Start & finish: plein aan Sint-Kwintenkerk, 3210 Linden

Deel dit bericht