Eerste editie Wine Walk & Run is voltreffer

WWR

Goede wijn heeft vaak een aantal jaren nodig om te rijpen, maar de eerste editie van de Wine Walk & Run was meteen een voltreffer. 2.500 enthousiaste deelnemers, een aangenaam zomerzonnetje en uiteraard lekkere wijntjes zorgden voor een perfecte mélange.

In de schaduw van de Sint-Kwintenskerk in Linden trokken de lopers om 9u30 de dag op gang. Na enkele honderden meters kregen ze al meteen een voorproefje van wat hen de komende 9 of 13,5 kilometer te wachten stond: een prachtige maar pittige start dwars door de wijngaarden van Wijnkasteel Vandeurzen. Albarino, Gruner Veltliner en Tempranillo: het was al snel duidelijk dat ook de druiven vandaag een belangrijke rol zouden opeisen.

Na drie kilometer klimmen en dalen door de Hagelandse bossen parelde bij veel lopers het zweet al van het gezicht, een ideaal moment voor een eerste proevertje van Our Daily Bottle. Het smaakte naar meer, sportief en culinair. Terwijl de eerste lopers de finish bereikten, begonnen ook de wandelaars met veel enthousiasme aan hun wijnexpeditie door het Hageland.

Tussen de prachtige uitzichten volgden nog degustaties aan het Wijndomein Limeau, in het sprookjesachtige amfitheater in het Chartreuzenbos en een specialleke van Our Daily Bottle: een verfrissende wijncocktail van rosé, tonic en pompelmoes. Aan de finish werden alle deelnemers nog getrakteerd op een glaasje van Wijnkasteel Vandeurzen.

De gemoedelijke sfeer tussen de deelnemers kreeg na de aankomst nog een vervolg op de gezellige wijnmarkt. En nagepraat over een geslaagde eerste editie van de Wine Walk & Run.

Deel dit bericht