10 tips voor een perfecte Wine Walk & Run

Golazo
Golazo

Klaar om zondag de Hagelandse wijnregio te ontdekken? Met deze ultieme tips kan je ten volle genieten van deze unieke beleving.

1. Afhalen borstnummer/ polsbandje

Op vertoon van je e-ticket kan je op zondag 28 augustus je borstnummer (lopers) of polsbandje (wandelaars) afhalen aan de registratiezone op het plein naast de Sint-Kwintenkerk, te Linden (Martelarenplaats, 3210 Linden).

Geen e-ticket ontvangen? Check dan zeker de spamfolder van je mailbox of passeer de dag zelf even langs de helpdesk.
Voor de lopers voorzien we een bewaarplaats voor de sporttassen. Deze is gelegen naast de registratiezone.

2. Kom je lopen?

Als loper kan je starten tussen 9u30 en 10u30. Binnen dat uur kan je vrij starten. Je hoeft dus niet om 9u30 aan de start te staan.

3. Kom je wandelen? Vermijd de grote drukte en start na de middag!

Het wordt gezellig! We verwachten voor deze eerste editie 2.000 wandelaars. Wandel je zondag mee? Je kan vrij starten tussen 11u en 14u maar hou rekening met een grote drukte tussen 11u en 11u30.

Voor ieders comfort op het parcours en aan de degustatiestops zullen we elke minuut 15 deelnemers doorlaten aan de start.

Als je drukte wil vermijden, raden we je aan om je wandeling te starten na het middaguur.

4. Proeven onderweg!

Onderweg passeer je op het korte parcours 2 en op het lange parcours 4 degustatiestops. Ook aan de finish is er voor iedereen een laatste degustatie voorzien. We voorzien voor elk van jullie 1 degustatie op elke stop. De wijn wordt uitgeschonken in een exclusief wijnglas dat je als wandelaar ontvangt bij je registratie. De lopers krijgen de degustaties op de stops aangeboden in een glas ter plaatse want als loper krijg je je exclusief eventglas aan de finish. Zo hoef je niet met een glas in je hand te lopen.

5. De wijnproevertjes

Benieuwd naar de wijndegustaties? Hieronder laten we je alvast even watertanden:

Parcours 9km:
Wijndomein Chartreuzenberg of Liemau
Our Daily Bottle – Baba Yetu
Wijnkasteel Vandeurzen

Parcours 13,5km:
Our Daily Bottle – Vina Esmeralda
Wijndomein Chartreuzenberg of Liemau
Our Daily Bottle – Baba Yetu
Our Daily Bottle – een verrassende wijncocktail
Wijnkasteel Vandeurzen

Enkel op vertoon van de bonnetjes die je bij je polsbandje ontvangt of op vertoon van je borstnummer, krijg je een proevertje op elke degustatiestop. Hou deze dus goed bij!

6. Kom met de fiets naar Linden of parkeer je op de voorziene parking

Weet jij al hoe je op zondag 28 augustus naar de Linden zal komen? Het liefst zien we je natuurlijk met de fiets of zelfs te voet komen. Wij voorzien alvast voldoende fietsenstallingen.

Kom je toch met de wagen? Dan kan je gratis parkeren op de terreinen van Commscope (Diestesteenweg 692, 3010 Kessel-Lo), gelegen op 1,5km van de registratiezone. Een kleine wandeling om de benen los te maken!

Indien gewenst kan je gebruik maken van een gratis shuttle bus tussen deze parking en de eventsite. De shuttle zal rijden tussen 8u en 18u.

7. Nagenieten doe je in onze pop-up wijnbar met wijnmarkt

Aan de finish kan je heerlijk nagenieten in de gezellige pop-up wijnbar waar je naast de geproefde wijnen op het parcours ook andere Hagelandse wijnen kan ontdekken zoals:

Wijndomein Den Eeckhout
Chardonnay Meerdael
Wijndomein Petrushoeve
Wijngaard Ten Gaerde
Wijndomein Haksberg
Danouise

8. Hou je aan de verkeersregels

Het parcours is volledig bepijld maar niet helemaal verkeersvrij. Hou je dus steeds aan de gangbare verkeersregels.

9. Overnachten in het Hageland

Heb je er al aan gedacht om de Wine Walk & Run te koppelen aan weekendje Hageland? Ontdek hier de logeeradresjes in de regio.

10. Have fun!

Misschien wel de beste tip die we je kunnen meegeven. Vergeet vooral niet te genieten tijdens deze eerste editie van de Wine Walk & Run! Maak er een onvergetelijke dag van.

We zien elkaar nu zondag!
Team Wine Walk & Run

Deel dit bericht