Praktische info

Hieronder vind je alle praktische info over de Wine Walk & Run.

 • 9u – 10u: vrije start voor de lopers
 • 10u – 14u: vrije start voor de wandelaars
 • 17u: Sluiting van de finish

 

 

 

Aan de finish kan je heerlijk nagenieten in de gezellige pop-up wijnbar.

Start & Finish: Plein aan Sint-Kwintenkerk, 3210 Linden

Parking: Bedrijventerrein COMMSCOPE – Diestesteenweg 692, 3010 Kessel-Lo. U kan vanaf de parking te voet (20min – 1,4km) naar de startlocatie gaan.

Shuttlebus: Tussen 8u30 en 18u rijdt er een gratis shuttlebus tussen de parking aan Commscope en de eventsite.

Fietsenstalling: Aan de eventsite voorzien we voldoende fietsenstallingen voor wie met de fiets naar het event komt

De Wine Walk & Run is een gezellig sportieve beleving en géén wedstrijd. Al wandelend of al lopend ontdek je de regio in combinatie met de ontdekking van lokale en internationale wijnen. Daarom wordt er voor de Wine Walk & Run geen tijdsopname voorzien, zodat je volop kan genieten van al het moois onderweg.

 • Exclusief wijnglas (Tritan kunststof) ter herinnering aan het event
 • Wijndegustaties op het parcours (enkel 18+)
     – Korte afstand: 3 wijndegustaties
     – Lange afstand: 5 wijndegustatie
     – Er wordt een niet-alcoholisch alternatief voorzien
 • Wijndegustatie bij de aankomst voor iedereen (enkel 18+)
 • Waterbevoorrading op elke degustatiestop
 • Gratis bewaarplaats voor sporttassen
 • Bepijld parcours
 • Sportinez-verzekering tijdens het event

Na je inschrijving ontvang je een e-ticket. Met dit e-ticket (geprint of op je smartphone) kan je op de eventdag vanaf 9u je borstnummer (lopers) of deelnemersbadge (wandelaars) afhalen aan de registratiezone op het plein naast de Sint-Kwintenkerk, te Linden (Martelarenplaats, 3210 Linden).

Wie ingeschreven is via een groep met afhaling door de groepsverantwoordelijke kan zijn/haar borstnummer niet persoonlijk afhalen, maar moet zich wenden tot de groepsverantwoordelijke. Deze persoon zal instaan voor het afhalen en het verdelen van de borstnummers van de hele groep.

Geen e-ticket ontvangen? Check dan zeker de spamfolder van je mailbox of passeer de dag zelf even langs de helpdesk.

Vanaf 09u00 kan je je sporttas afgeven aan de stand “bewaarplaats sporttassen”. Er zal een genummerde sticker op je tas gekleefd worden. Hetzelfde nummer wordt ook op je borstnummer gekleefd. Na het lopen kan je enkel op vertoon van je borstnummer met deze sticker je sporttas terug ophalen.
Losse kledingstukken of plastic zakken worden niet aanvaard. Zorg dus dat je een goed sluitende (sport)tas meebrengt om je spullen in te steken.

 • Per fiets: Het liefst zien we je met de fiets of zelfs te voet komen. Wij voorzien alvast voldoende fietsenstallingen.
 • Parking: Kom je toch met de wagen? Dan kan je gratis parkeren op de terreinen van Commscope (Diestesteenweg 692, 3010 Kessel-Lo), gelegen op 1,5km van de registratiezone.
 • Gratis shuttlebus: Indien gewenst kan je gebruik maken van een gratis shuttle bus tussen deze parking en de eventsite. De shuttle zal rijden tussen 8u30 en 18u.

Link naar route

De organisatie raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men niet goed voorbereid is.  Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en het tempo dat je je lichaam wil opleggen.

Het voorleggen van een medisch attest is niet verplicht.  Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij doorkrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt hieraan geen verantwoordelijkheid.

Meer informatie over gezondheid & sporten vind je HIER.

Op het korte parcours zijn er 2 degustatiestops, op het lange parcours zijn er 4.

Aan de finish is er voor iedereen een laatste degustatie voorzien. Op elke stopplaats voorzien we 1 degustatie per persoon.

Ben je een wandelaar? Dan krijg je bij het afhalen van je deelnemersbadge een exclusief wijnglas om te gebruiken op de degustatiestops. Ben je een loper? Dan krijg je je exclusief eventglas als aandenken aan de finish en voorzien we glazen op de verschillende stops. Zo hoef je niet met een glas in je hand te lopen.

Hieronder laten we je alvast even watertanden van de te proeven wijnen:

Parcours 13,5km:

Parcours 9km:

 

Op vertoon van de bonnetjes die je bij je deelnemersbadge ontvangt of op vertoon van je borstnummer, krijg je een proevertje op elke degustatiestop. Hou deze dus goed bij

Er wordt een niet-alcoholisch alternatief voorzien op elke degustatiestop.

 

Aan de finish kan je heerlijk nagenieten in de gezellige pop-up wijnbar waar je naast de geproefde wijnen op het parcours ook wijnen kan ontdekken.

De Wine Walk & Run vindt plaats in het prachtige Hageland, een streek die heel wat te bieden heeft. Neem je graag een kijkje naar wat er te beleven valt? Je ontdekt het hier.