De Wijnbeleving

De Wine Walk & Run is een zeer uniek evenement. Je komt niet alleen alles te weten over Belgische (en buitenlandse) wijnen, maar je kan onderweg ook degusteren – zoals de gekende Marathon du Médoc – te midden van een prachtig landschap. Organisator Golazo sports werkt hiervoor samen met de beste partners.

Wijnkasteel Vandeurzen

Wijnkasteel Vandeurzen is één van de grootste wijndomeinen dat ons land rijk is. Het is gelegen in het centrum van Linden, op een boogscheut van Leuven, midden in het Hageland

De ambitie van dit prestigieus wijnproject is duidelijk: met haar gamma van nieuwe topwijnen moet ‘Zuidflank’ Linden omtoveren tot één van de mooiste wijndorpen van Vlaanderen.

Wijnkasteel Vandeurzen biedt reeds een uitgebreid gamma wijnen:

  • Wit: Albarino | Grüner Veltliner | Grüner Veltliner Prestige | Chardonnay | Chardonnay Prestige | Chardonnay Carat
  • Rosé: Cuvée Gris
  • Rood: Pinot Noir | Cuvée | Tempranillo

Als deelnemer maakt u kennis met het wijndomein en  bij de start & finish. U ontdekt hun prachtige wijnranken op de Zuidheuvel, daarnaast maakt u ook kennis met het productieproces en loopt u door het vinificatiecentrum.

Our Daily Bottle

Our Daily Bottle heeft niet alleen een uitgebreid aanbod aan wijnen? Je kan er ook terecht voor wine tastings, wijncursussen, relatiegeschenken of simpelweg een lekkere wijn voor jezelf. Wil je graag verrast worden en ontdek je graag nieuwe wijnen? Dan kan je er terecht voor een wijnabonnement waarbij je maandelijks wijnen toegestuurd krijgt.

Op de Wine Walk & Run zorgen zij voor de 3 verschillende degustatiestanden langsheen het parcours. Ze laten je een heel pallet aan smaken ontdekken die op het einde kan aankopen.

Wijndomein Chartreuzenberg

De wijngaard Chartreuzenberg is een uit de hand gelopen hobby van deze gepassioneerde wijnbouwers. De keuze ging naar de resistente druivensoorten Regent en Johannitter voor de rode en witte Hagelandse wijn en Belgische schuimwijn.

De plantage is 60 are groot en telt ruim 1200 wijnstokken. Wat ooit als hobby begon, groeide uit tot een ware passie en een mooie productie.

De wijngaard wordt volledig onkruidvrij gehouden door middel van machinale onkruidbestrijding. Dit door schoffelen met de tractor, manueel onkruid te schoffelen en het inzaaien van groenbemesters. Hierdoor onderdrukken we op een natuurlijke manier het onkruid en wordt er voldoende organische stof in de bodem gebracht voor een goede stevige groei van de druivelaar.

Het volledige proces van druif tot wijn gebeurt ter plaatse op het domein.

Het Hageland 

Het Hageland, wijnstreek bij uitstek

Het Hageland is de bakermat van onze wijn en de ideale wijnbestemming in ons land, centraal gelegen, net buiten Leuven. Wist je dat er 10-tallen gepassioneerde wijnbouwers op de flanken van de Hagelandse heuvels wijn produceren? Op de Wine Walk & Run ontdekken we er alvast 2.

De Wine Walk & Run laat je alvast een aantal van de pareltjes in het Hageland ontdekken. Brei je graag een weekend aan je deelname van de Wine Walk & Run?

Alpro Kids Run

The ENGIE Classic 6 km

The ENGIE Classic 10 km

Of bekijk het virtuele parcours in Google Maps